• Sohvi Nyman

Olet ihana - uskalla rakastaa itseäsi

Updated: Oct 27, 2020

Mistä kaikki sai alkunsa? Olin vuoden verran pohtinut uralla syvempää merkitystä. Halusin ottaa uuden askeleen, mutta en oikein tiennyt minne tai miten. Olin Uskalla innostua yrityksen elämäsi vuosi jäsen ja tuon vuoden aikana kävin valtavan määrän itsensä kehittämisvalmennuksia, osallistuin lukuisiin verkkokursseihin sekä tein passion testiä lukuisia kertoja. Passion testissä nousi jatkuvasti autan naisia voimaantumaan ja löytämään oman ihanuuden. Minähän teen jo tätä stylistinä, pohdin. Mutta olisiko tässä nyt jokin syvempi merkitys. Sitten Saa mitä haluat valmennuksessa keksin sen: haluan olla ihanuusvalmentaja. Juoksin valmennuksessa kertomassa tätä kaikille, vaikka en edes vielä tajunnut koko asiaa sen enempää.


Juttelin naisten kanssa lounastauolla ja kysyin, että pitäisikö minun kirjoittaa self-help kirja naisille. Kaikki vastasivat yhteen ääneen: KYLLÄ! Olin pyöritellyt asiaa jo jonkin aikaa mielessäni. Ajatus oli syntynyt siitä, kun olin lukenut valtavan määrän kirjoja aiheesta sekä käynyt näissä valmennuksissa. Samalla pohdin omaa kasvuani sekä keskusteluja asiakkaiden kanssa. Mitä enemmän olin kuunnellut asiakkaideni tarinoita sitä vahvemmin tunsin, että tämä kirja on kirjoitettava. Naiset tarvitsevat rohkaisua ja kannustusta. Niin moni elää sitku ja mutku elämää sekä yrittää muovata itsensä väkisin tähän tiedotusvälineiden sanelemaan muottiin. (myönnän kuuluneeni itsekin tähän) Valmennuksen jälkeen päätös oli selvä ja soitin Basam Booksille. Pian kädessä oli kustannussopimus ja siitä se sitten alkoi.


Olin vuoden ajan yrittänyt kirjoittaa jatko-osaa Olet ihana! tyylikirjalle, homma takkuili ja yllättäen kustantaja ilmoitti, ettei voikaan kustantaa kirjaa. Olin tietysti kiukustunut, mutta sitten päästin irti, ehkä jotain parempaa on tulossa. Näin kävi, onneksi maltoin päästää irti ja jäädä odottamaan tulevaa. Joskus on nimittäin todella vaikeaa päästää irti, sitä yrittää vain puskea väkisin eteenpäin, vaikka se ei ole parhaaksi.


Syksyllä 2019, kun olin aloittanut tämän kirja projektin Basam Booksin kanssa osui silmiini Valmentamon mainos Life couch opinnoista. Luin opintojen kuvauksen, se puhutteli minua, suorastaan huusi nimeäni, joten lähetin hakemuksen. Tammikuussa 2020 sain puhelinsoiton, että minut on valittu opiskelemaan ja saan vapaaoppilaspaikan! Kiljuin riemusta ja jaion uutiset Saa mitä haluat FB-ryhmään. Tämä on nyt se uusi askel uralla. Jeij!


Normaalisti olen aina tehnyt vuoden alussa tavoitteet tulevalle vuodelle. Tänä vuonna en ollut tehnyt. Pitäisi tehdä - pyöri koko ajan mielessäni, mutta en oikein tiennyt mitä seuraavaksi ihan oikeasti haluaisin. Sitten sain tämän puhelinsoiton Valmentamosta. En edelleenkään tehnyt kirjallista suunnitelmaa, vaan päätin heittäytyä avoimin mielin. Mitä ihanaa eteeni tulee, jään uteliaana odottamaan. En halua tehdä tiukkaa suunnitelmaa, sillä en halua rajata mitään pois, vaan toivotan kaiken yllättävän tervetulleeksi. Opinnot alkavat 31.8.2020, odotan niin innolla!


Olet ihana - uskalla rakastaa itseäsi kirja julkaistaan syyskuussa 2020. Julkaisu jännittää kovasti. Jos olisin kirjoittanut toisen tyylikirjan ei jännittäisi näin paljon, sillä olen toiminut stylistinä niin pitkään. Mutta nyt olenkin aivan uuden äärellä. Tämä on kuin hyppy tuntemattomaan, tietysti se pelottaa ja jännittää. Kirjoitusprosessin aikana koin valtavan tunnekirjon sekä hurjia energiavirtauksia. Käsittelen kirjassa mm. näitä aiheita: tunteet, naiseus, seksuaalisuus, itsetuntoa, suomalaisten kehohäpeä, irtipäästäminen, anteeksianto, itsensä johtaminen, rohkeus, miten löydät ihanan naisen itsestäsi nytkun, eikä sitkun. Lisäksi kerron kirjassa oman kasvutarinani, miten ujosta koulukiusatusta tytöstä kasvoi vahva ihana nainen. Paljastan itsestäni todella henkilökohtaisia asioita. Se jos jokin pelottaa ja jännittää. En ole niistä juurikaan puhunut julkaisesti. Lisäksi kirjasta löytyy asiantuntija haastattelut: hyvinvointivalmentaja, KTM Kirsi Salo, seksuaaliterapeutti Pauliina Flang, seksuaaliterapeutti ja teologi Nea Pohja, tunneterapeutti Elina Jaatinen, NLP valmentaja Jaana Hautala, Kongnitiivis-integratiivinen psykoterapeutti Sanna Ranta, itsetuntemus ja ihmissuhde valmentaja Sonja Kaunismäki, naisrohkeuden valmentaja Bettina Kanninen ja itsensä kehittämisen valmentaja Ilkka Koppelomäki.


Kirjan voit tilata oman kirjan itsellesi klikkaamalla tästä


#oletihanakirja #oletihana #ihanuusvalmentaja #sohvinyman

120 views0 comments

Recent Posts

See All