• Sohvi Nyman

Mitä unelmat maksaa?

Onko sinulla unelma? Mietitkö, että sen toteutuminen ei ole mahdollista tai että ei sinulla ole varaa toteuttaa unelmaasi. Oletko laskenut auki, mitä unelmasi maksaa?


Minulla oli vuosia unelma, haaveilin siitä aina, kun masentava marraskuu alkoi. Unelma oli kuukauden matka aurinkoon Balille. Olin joskus aikoinaan katsonut lentolippuja ja surkutellut, kun lippujen hinnat olivat nelinumeroisia. Eihän minulla ikinä ole varaa tuohon unelmaan, kun lentoliputkin maksavat jo noin paljon! Luulin, että tarvitaan 10 000€ rahaa, jotta tämä unelma toteutuisi. Muistan vieläkin yhden joulukuun illan, kun olin menossa studiolle. Räntää satoi vaakatasossa, olin päästä varpaisiin aivan loskassa. Olin raivon vallassa, en kestä tätä säätä! Talviajasta en muutenkan pidä paitsi pimeyden vuoksi, myös siksi, että se on atoopikolle pahinta aikaa. Iho on kuiva ja kutiseva, silmät ja nenä vuotavat jatkuvasti, olen allerginen tälle vuodenajalle. Noniin, olin siis matkalla studiolle ja se lyhyt matka, jonka kävelin metrolta loskasaateessa ja tuulessa oli tuskaa! Kun pääsin studiolle totesin ääneen, että tämä on sitten viimeinen joulukuu Suomessa! Mä vihaan tätä säätä! Olin aivan märkä ja hiuksista tippui loskaa, sateenvarjo oli mennyt rikki tuulessa, villakangastakki oli piloilla ja loskavesi oli mennyt sisään kumppareista.


Enpä olisi silloin arvannut, että vuoden päästä vietän joulukuun auringossa. 2018 syksyllä aloin taas fiilistellä, että unelmaelämäni on sellaista, jossa voin pahimmat talvikuukaudet viettää etelässä. Menin katsomaan lentolippuja ja kas hinnat eivät enää olleetkaan sitä mitä ne joskus olivat! Yhdeltä aikuiselta edestakainen lippu oli 600-800€. Olin haltioissani ja aloin äkkiä laskemaan, mitä se unelmakuukausi Balilla oikein kustantaisi kahdelta ihmiseltä. Lentoliput kahdella välilaskulla 613€/kpl. Majoitukset 12-24€/yö. Syöminen, hemmottelu ja muut huvitukset, surffaaminen ja snorklaaminen sekä sisäiset matka, kaikki yhteensä noin 3000€! Seuraavaksi katsoin kalenteriani, minulla olisi mahdollista järjestää joulukuu niin, että pääsemme etelään. Mites sitten se lapsen koulunkäynti, saakohan sieltä vapaata? Sitten katsoin tililleni ja huomasin, että minullahan oli jo nämä rahat!


Pian kaikki tapahtuikin nopeasti. Rehtori myönsi lapselleni kuukauden poissaolon koulusta. Varasimme matkaliput, uusin passin, ilmoitin tiimille, että olen etänä joulukuun. Pian jo pakkasimme laukkut ja lähdimme. Vietimme aivan ihanan kuukauden Balilla. Olin niin onnelinen! Olinhan haaveillut tästä vuosia ja vihdoin se toteutui! Atopia parani rannalla muutamassa tunnissa, enkä pian enää muistanut, että minulla on olisi joskus ollut jotain iho-ongelmia. Oli siistiä viettää joulua palmun alla, surffata ja syödä paikallisia herkkuja. Rentouduimme minimen kanssa paikallisissa kauneushoitoloissa, nautimme luksuselämästä ja uimme aamusta iltaan. Joulukuu Balilla oli ihan täydellinen myös sen puolesta, että tämä kuukausi hiljainen turistien puolesta. Ja kyllä lapsen kanssa voi hyvin lähteä kuukaudeksi reissuun ;)


Unelmat kannattaa laskea auki, mitä ne ihan oikeasti maksavat. Jos en olisi laskenut auki, mitä unelmani maksaa en varmaan vieläkään olisi toteuttanut tätä. Kun palasimme Suomeen aloin unelmoida siitä, että tehdään tästä joka vuotinen rutiini ja voisiko matkaa seuraavaksi pidentää. Reissun aikana tein muutamana päivänä läppärillä töitä ja otin online palaveria tiimin kanssa. Mielessäni oli ollut pitkään mantra: tienaan, kun olen lomalla. Tämäkin toteutui reissun aikana: kirjasta ja verkkokurssista maksettiin provikat sekä blogissani julkaistiin kaupallinen yhteistyö. Tienasin parissa päivät puolet reissuun kuluneista rahoista takaisin. Aika siistiä!

#unelmat #unelma #saamitähaluat #loma

30 views0 comments