• Sohvi Nyman

Kuuntelua ja läsnäoloa

3. jakso Valmentamossa LCF Life Coach®-koulutuksessa alkoi. Aloitimme maanantain aarrekarttojen tekemisellä. Miten ihanaa! Tällainen pitäisi olla jokaisessa koulussa! Päivän päätteeksi teimme voimaannuttamisen kartalle. Ihana rakkaudellinen energia virtasi kehossani ja karttaan oli ihanaa uppoutua! Aika meni nopeasti! Näissä opinnoissa ihanaa on se, että tulee kuulluuksi ja nähdyksi sekä saa olla oma itsensä. Aamut alkavat läsnäoloharjoituksella ja kuulumiskierroksella. Ensimmäisestä päivästä asti opettelimme kuuntelemaan. Toista ei keskeytetä, vaan jokainen saa puhua kaikessa rauhassa. Tästä tulee itselleni rauhallinen fiilis, kun saa rauhassa sanoa sen, mitä sanottavaa on. Huikeaa on myös se, että kannustetaan unelmoimaan isosti ja kaikki on mahdollista. Kolmantena koulupäivänä tajusin, että tämä on ensimmäinen koulu, missä ei kiusata. Kyllä siinä meinasi itku tulla, kun jaion asian muille.


Aivan huikeaa saada 34-vuotiaana ihana koulukokemus!

Ei kiusaamista ja saa olla oma itsensä. Ei tarvitse pitää suojamuuria päällä. Kun ensimmäisenä päivänä menin Valmentamoon pohdin sovinko joukkoon tai että olenko ihan eri maailmasta kuin muut, onko mitään yhteistä toisten kanssa. Opiskeluissa aiemmin olen aina tottunut ulkopuolisuuteen sekä siihen, että kiusataan, ja koulu on ikävää kamalaa, eikä sinne huvita mennä. Oli ihanaa huomata ensimmäisen jakson jälkeen, että tämä kierre katkesi nyt. Minut hyväksytään omana itsenäni ja ryhmä on aivan mahtava, meillä on hyvä ryhmähenki. Luottamus, turvallisuus ja hyvä energia.


Olen valmentanut muutamia kertoja, yksilövalmennukset jännittivät hieman. Ryhmävalmennuksen koen eniten omakseni ja nautin siitä suunnattomasti. Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti valmentaa naisryhmiä voimaantumiseen ja oman ihanuuden löytämiseen. Näiden

valmennuskertojen myötä on vain vahvistunut se, että olen oikealla polulla ja tätä minun pitää tehdä jatkossa

Opinnot ovat huikea matka itseen. Opiskelu on ollut ihanan käytännönläheistä. Ei mitään tylsää teorialuentoa, vaan heti hommiin! Tästä pidän. Fiilikset koulupäivien jälkeen vaihtelevat paljon. Eilisen aarrekartta päivän jälkeen olin energinen, tänään taas tunnetyöskentelyn myötä väsyneempi ja kaipasin vain hiljaisuutta. Tänään oli ihana huomata tunnetyöskentelyssä, kuinka paljon on jo tehnyt töitä itsensä kanssa näissä asioissa. Psykoterapiaa on nyt takana tasan 3 vuotta ja nämä opinnot osuivat niin oikeaan aikaan! Odotan jo kovasti, että pääsen viemään lisää näitä oppeja käytäntöön.

#valmentamo #lifecoach #opiskelu #lcf #lifecoachkoulutus

49 views0 comments

Recent Posts

See All